etusivu
toimintamme
valokuvat
lehtijutut
cd-levy
linkit
ilmoitustaulu
yhteystiedot
Rytmiorkesteri Katkeen juuret ovat Kalajoen Kansalaisopiston toiminnassa. Kehitysvammaisten musiikkipiirin myötä alkoi hahmottua esiintyvä ja luova musiikkiryhmä, joka sai nimekseen Rytmiorkesteri Katke vuonna 1994. Katkeeseen kuuluu työkeskuksen työntekijöitä, ryhmäkodin asukkaat, harjaantumis-opetus 2:n oppilaat sekä opettaja ja avustajat. Lisäksi avotyössä olevia sekä työtoiminnan ulkopuolelta kodeista käyviä nuoria ja aikuisia. Kaikkiaan noin 50 henkilöä.
 
Katkeen viikottaiset tapaamiset tapahtuvat Kalajoen kansalaiopiston tuntien puitteissa. Toiminta on avointa kaikille halukkaille. Olemme tietoisesti poistaneet sekä Katkeen, että kansalaisopiston toimintamaininnoista sanan kehitysvammainen, koska sillä asialla ei ole toimintamme kannalta merkitystä. Pääasia on yhdessä musisoiminen. Jokainen osallistuu musiikkitoimintaan omista lähtökohdistaan ja jokaisen ryhmään tuomat ideat ovat yhtä arvokkaita.

Tavoite Katkeessa myös on, että jokainen tuo omia ideoitaan ryhmässä toteutettavaksi. Idea voi olla jokin liike, toivelaulu, sooloesitys, oma sävellys, yhdessä soittaminen tms. Musisoinnin meininki on ollut aitoa ja iloista. Toiminnan myötä ryhmästä on löytynyt monenlaisia persoonallisia kykyjä, kuten kapellimestari, useita solisteja, perinnetiedon taitajia ja tietäjiä, säveltäjä, sanoittaja ym.

Viikottaisten tapaamisten lisäksi Katke on ollut useissa erilaisissa tilaisuuksissa keikkailemassa. Mainittakoon esimerkiksi esiintyminen Kokkolassa vammaisten vuoden puistotapahtumassa 29.6.-03. Mukana esiintymismatkalla oli noin 40 henkilöä. Osana Katkeen toimintaa ovat myös erilaiset illanvietot ja tanssit, joihin on kokoonnuttu isolla porukalla. Rytmiorkesteri Katke järjesti 18.4.-03 Kalajoen kehitysvammaisten tuki ry:n ja Kalajoen kaupungin kehitysvammahuollon kanssa yhteistyössä livekaraoketapahtuman, johon osallistui 10:stä kunnasta yht. noin 170 henkilöä. Tapahtumat ovat omalta osaltaan tukemassa ryhmän yhteishenkeä ja identiteettiä.
 
Vuoden 2004 yksi päätavoite on oman cd -äänitteen julkistaminen kevään aikana ja alueellisen livekaraoke tapahtuman järjestäminen Kalajoella 27.4-04.

 

Ilmoitustaululta poimittua:

28.10.11 - Rytmiorkesteri Katkeen tuki r.y. tiedotteita


Siirry ilmoitustaululle